Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Επιστολή - Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του γραφείου τύπου "Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες" που δημοσιεύτηκε στις 13.04.2014                                                                                                   ΔΙΟΝΥΣΟΣ 14/04/2014


Αγαπητοί κύριοι,

Να επισημάνω ότι σωστά ή λάθος, όλοι έχουν δικαίωμα στην άποψη, έστω και αν διαφωνούμε με αυτήν. Προσοχή στις εκφράσεις σας όμως (ιδιαίτερα εκείνες μέσα στο διαδίκτυο). Δεν προσβάλαμε κανέναν με κάποιον χαρακτηρισμό ή οποιοδήποτε υπαινιγμό! Μπορεί να μην ήταν αρεστή η άποψη μας, σεβαστό, αλλά απλά την εκφράσαμε με όσα στοιχεία είχαμε ως τη στιγμή σύνταξης του άρθρου και ως εκεί!
Η άποψη μας δεν καταστρατηγείται από κανέναν ή οτιδήποτε, όπως υπονοείτε! Την Τετάρτη 9 Απριλίου – την ημέρα των εγκαινίων του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες»- κλείναμε το φύλλο του Απριλίου (το οποίο άμεσα κυκλοφορεί και θα είναι και κοντά σας).
Έτσι ο χρόνος μας ήταν εξαιρετικά περιορισμένος.
Στις 20:05 που τραβήξαμε φωτογραφίες των εγκαινίων, η εικόνα μας ήταν αυτή που σας ανεβάζουμε και αναλόγως κρίναμε. Αν αργότερα γέμισε με κόσμο, δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε, καθότι δεν ήμασταν εκεί! Ωστόσο για την πληρότητα του ρεπορτάζ, περιμέναμε και το σχετικό δελτίο τύπου για να το καταχωρήσουμε μέσα στο προκαθορισμένο χώρο που είχαμε δεσμεύσει, έτσι όπως έχουμε συμφωνήσει με τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ζαμάνη. Το γραφείο τύπου των "Ανοιχτών Οριζόντων" και έπειτα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, στις 23:56 το βράδυ (!) έστειλε το σχετικό Δελτίο Τύπου, όπου αν και η ώρα ήταν περασμένη, το καταχωρήσαμε κανονικά στη σελίδα 8, προβάλλοντας πλήρως τα εγκαίνια του συνδυασμού, με φωτογραφικό υλικό έτσι όπως μας αποστάλθηκε. 
Ωστόσο το κεντρικό μας θέμα, είχε ήδη διαμορφωθεί και είχε σταλεί σαν PDF στο τυπογραφείο. Να επισημάνω σε αυτό το σημείο, ότι το κείμενο που έχει αναρτηθεί είναι αυτούσιο από το κεντρικό μας θέμα, έτσι ακριβώς όπως είναι καταχωρημένο στην εφημερίδα μας και με συστημικό τρόπο αναρτιέται στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στα παρεμφερή μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουμε (facebook κτλ) . Δεν ήταν στις προθέσεις μας να προσβάλουμε κανέναν! Σε κάθε περίπτωση όμως οι εκφράσεις που αναφέρονται στο επίσημο δελτίο τύπου, από το γραφείο τύπου του συνδυασμού, όπως συγκεκριμένα: «μνημείο καταστρατήγησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας  και αυτο-ακύρωσης της ανεξαρτησίας του τύπου», «Παραχαράσσοντας κάθε αντικειμενικό δεδομένο...» «Η κραυγαλέα αναληθής αρθρογραφία…δεν εξυπηρετεί αυτόν/αυτούς που επιδιώκετε να ενισχύσετε και να προωθήσετε»
«..την αυτονόητη συμμόρφωσή σας με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», μας αναγκάζουν να επανα-προσεγγίσουμε το ζήτημα και άμεσα και με κάθε επιφύλαξη, να λειτουργήσουμε με τις όποιες εκ νόμου ενέργειες-συνέπειες.
Γιατί οι πολιτικοί πρέπει να ασχολούνται με τα πολιτικά και οι Υποψήφιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα θέματα της και με όχι με το να μας κάνετε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, γιατί δεν είστε ούτε καθηγητές δημοσιογραφίας, ούτε κάποιο το πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ.
Αφήστε τους πολίτες και τους αναγνώστες να κρίνουν! Αν είμαστε ή όχι αντικειμενικοί, εκείνοι είναι οι μόνοι που γνωρίζουν καλύτερα. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε να είμαστε!
Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έχουμε οποιοδήποτε προκατειλημμένο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο συνδυασμό ή με τον επικεφαλής του, κ. Ζαμάνη, ο οποίος μας είναι ιδιαίτερα συμπαθής, όπως και πολλοί εκ των υποψηφίων του, οι οποίοι είναι και πολλά χρόνια γνωστοί και φίλοι (ιδιαίτερα και με κάποιους ανθρώπους από το γραφείο τύπου και το κομμάτι της επικοινωνίας). Ωστόσο προφανώς κάποιοι «καλοθελητές», επιθυμούν την πυροδότηση του κλίματος και την πιθανή διατάραξη των μεταξύ μας σχέσεων. Δεδομένου ότι οι εκλογές είναι μια διαδικασία η οποία θα τερματιστεί σε λίγες εβδομάδες, καλό θα είναι οι κύριοι και οι κυρίες που αναφέρονται αλόγιστα με βαρύτατες εκφράσεις προσβλητικού χαρακτήρα, να σκέπτονται τι λένε, καθώς υπάρχει και η επόμενη ημέρα μετά το πέρας των εκλογών, που η τυχών προεκλογική έξαρση θα έχει εκλείψει.
Με γνώμονα ότι θα επικρατήσει η λογική και με το δεδομένο ότι η διάθεση από την πλευρά μας, είναι το ζήτημα να θεωρηθεί λήξαν και ότι θα πορευτούμε σε πολιτισμένο κλίμα, εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία σε όλους και καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.Με εκτίμηση

Ο Εκδότης
Κοκκαλάς Νικόλαος 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου